fredag 30 april 2010

HM


Gick förbi HM efter jobbet och de varma vindarna fick mig att införskaffa ett par sommarskor. Är nöjd med inköpet. 99 kronor kostar skorna. Visst HM-skor är väl inte de bästa men de här duger för mig.

tisdag 27 april 2010

Läppgunk


Är det nån som gillar Carmex? Jag har faktiskt aldrig testat den här klassiska produkten från USA. Men så när jag såg den här i en matbutik i söndags så slog jag till,pris cirka 40 kr. Den luktar verligen speciellt. För mig påminner det om skokräm.. Ännu kan jag inte riktigt uttala mig om den är bra eller inte.

Frisörbesök


Har idag varit och klippt mig hos min frisör på salongen Noir. Jag blev nöjd. Det blev faktiskt lite annorlunda än vanligt. Jag har en längre page men numera med lite olika längder. Jag brukar köpa lite hårgrejer då och då. Det är ganska så dyrt att köpa hårprodukter hos frisörsalonger. Men idag så slog jag till på två produkter. Dels blev det Sebastians Microweb Fiber som jag tror tidigare hette Threads. Den är bra om man vill få lite struktur på håret. Jag har lite vågigt/lockigt hår och då funkar den bra för att få håret lite rufsigt. Den andra produkten heter Thickey Foam och som man bara ska applicera i hårrötterna och i fuktigt hår för att få volym. Den ska bli spännande att testa. Produkterna kostar 300 kronor styck och det tycker jag är väldigt mycket men jag köper ganska sällan sådana här produkter.

Yves Rocher



Jag har bara testat nagellack från märket Yves Rocher en gång förrut. Jag gillar deras pensel som är ganska lång. Jag får återkomma med en NOTD på dessa lack. Pastellnagellacken på bilden är passande om man ska göra fransk manikyr eller om man bara vill ha diskreta naglar.

måndag 26 april 2010

Lipgloss



Senaste dagarna har jag blivit sugen på att införskaffa en tub med lipgloss. Jag tror att det bland annat beror på alla fina bilder som Purity har lagt upp. Samt att det senaste året har jag mest köpt läppstift. Men nu är jag är sugen på att testa något av MAC lipgloss. Mmm..får se om det kan bli något lipgloss. Mer smink är inte något som jag behöver just nu:-)

söndag 25 april 2010

Imorrn

Jag har varit dålig på att blogga, sorry. Igår spenderades dagen på Liseberg och i fredags blev det singstar för hela slanten. Men nu till veckan kommer jag att blogga desto mer. Plus att jag kommer nog skriva lite om träning. För nu har jag bestämt att jag måste komma igång med träningen.

tisdag 20 april 2010

DN sminkblogg

Jag måste bara säga att det är himla trist att Malin Crona som driver sminkbloggen på DN har valt att låta pennan vila. Jag tycker att DN sminkbloggen har varit mycket trevlig att följa. Mkt kul att få tips om olika typer av skönhetsprodukter. Malins kategori Lyx vs budget har varit en favorit.

www.dn.se/blogg/sminkbloggen

I badrummet


Min ansiktstvätt från Kiehls, Foaming Non-Detergent Washable Cleanser har nu tagit slut, jag är supernöjd med denna produkt och jag kommer köpa den igen. Men eftersom jag ofta är sugen på att testa nya produkter så testar jag nu en rengöringsgel från märket Bliss, fabulous foaming face wash. Jag har läst om Bliss och deras produkter i en del svenska skönhetsbloggar och blev därför sugen på att prova deras face wash. Hittills har jag bara hunnit använda Bliss rengöringsprodukt i cirka 1 vecka så jag kan inte säga så mycket om den ännu. Det enda som jag har reagerat på är doften. Den luktar lite som tuggummit jenka (fanns när jag var liten) och det tycker jag är sådär. Bliss går inte att köpa i Sverige ännu. Jag har beställt den från HQHAIR och den kostar cirka 200 kr.

Bliss skriver så här om sin produkt
•oil-free, 2-in1 gel cleanser and exfoliator effectively removes dirt and makeup
•gently exfoliates with perfectly soft, round exfoliator beads
•calms the skin with soothing botanicals
•guys have been known to sneak some as a shaving cream stand-in
A two-in-one oil-free exfoliating wash for all skin types, this fresh, fruity cleanser contains rose hip extract, milk thistle, passion flower and chamomile in a non-stripping formula that rebalances even the most schizophrenic of skins.


Har lånat bilden från www.blissworld.com

lördag 17 april 2010

MAC


Jag tänkte inte köpa lacket Blue India men nu gjorde jag det ändå och jag ångrar inte det. Färgen känns annorlunda och jag har ingen liknande nyans i min samling. På bilden så har jag målat med två lager. Jag är ganska nöjd med resultatet (3/5). Tycker att forumlan är helt ok men den är inte fantastisk. Jag har som vanligt problem med att måla tunna lager. Jag har avslutat med ett lager med Sally Hansens Mega Shine och det gjorde att jag fick en blank finish. Tyvärr som man kan se på bilden så är mina nagelband inte tipptopp men jag jobbar på det.Jag har också nu testat Ever Hip och läppstiftet är perfekt. Krämigt och färgen är underbar. Ever Hip såldes slut samma dag som det släpptes (15 april) i samtliga diskar i Sthlm. Det är kanske inte så konstigt eftersom att PUB fick bara in 2 stycken.

torsdag 15 april 2010

MAC Give Me Liberty of London Collection



Idag släppte MAC i Sverige sitt samarbete med Liberty of London. Jag hade tänkt att enbart köpa beautypudret Shell Pearl och läppstiftet Ever Hip. Men sedan när jag stod vid MAC disken i Åhlens så kunde jag inte hejda mig. Så jag köpte två ögonskuggor, nagellacket Blue India, läppstiftet Ever Hip och pudret Shell Pearl. Men nu blir det verkligen köpstopp. Jag har ännu inte provat någon av produkterna men det lär inte dröja.Pressbilden är hämtad från www.temptalia.com

måndag 12 april 2010

Beställning från HQhair


Idag kom en del från min beställning från HQhair. Tyvärr fanns inte OPI Mad As A Hatter med men den kommer väl. I paktet fanns OPI vårdande lack Nail Envy och OPI Avoplex Cuticle Oil. Nageloljan har prisats av både bloggare & tidningar. Oljan kommer väl till pass då mina nagellband är mycket torra. De här två produkterna kostade cirka 200 kronor vilket är mycket prisvärt.

söndag 11 april 2010

Dagens shopping


Jag är nästan ständigt på jakt efter den perfekta nagellacksremovern,tidigare har jag använt Depends Dip-In och den funkar ganska bra. Jag har varit sugen att testa OPI Expert Touch Remover som Malin Crona på DN, www.dn.se/blogg/sminkbloggen har tipsat om. Men det har aldrig blivit pga av det höga priset och att den inte finns på så många ställen. Men när hon idag skrev att hennes nya nagellacksremoverfavorit finns på Lidl, för 16 kr, så var jag tvungen att bege mig dit. Har inte inte testat Cien ännu, men jag återkommer med betyg. Jag var också förbi Åhlens och köpte två lack från VIVA LA DIVA.

Misslyckat


Idag så provade jag HM nagellacket Bellas Choice och det blev sådär. Nagellacket är ganska tjockt i formulan och jag försökte att måla ett tunt lager men det gick verkligen inte. När jag trodde det hade torkat så jag målade ett lager med överlack från Essie men kort efter hade jag märken i lacket. Tänkte ändå lägga upp en NOTD men det blir inget då bilderna ser hemska ut.

lördag 10 april 2010

Mascara

Bilden är hämtad från www.clinique.com

Mascara är verkligen A och O när det gäller sminkning. Ändå har jag inte lyckats hitta en favoritmascara. Ett märke som jag har återvänt till är Clinique. De har olika varianter bereonde på vad man är ute efter. Deras High Impact Mascara och Lash Doubling Mascara är två mascaror som jag använt och som är väldigt bra. Men jag tycker också att det är kul att prova andra produkter.


Så senast fick det blev MAC Plush Lash, cirka 150 kronor. Det är första gången jag använder en mascara från MAC. Plush Lash är volymascara med en stor borste. Jag tycker att borsten kan vara lite svår att måla med ibland, just för att den är så stor. Men om man har tid och tålamod så blir det bra. Därför tycker jag inte att den är optimal som en vardagsmascara. Jag har också lite problem när jag målar överfransarna på så vis att jag ibland måste använda en tops för att städa bort mascara från ögonlocket. Kanske är mina fransar för korta. Jag ska även tilläga att den ibland fäller färg, det vill säga att jag blir svart under ögonen i slutet av dagen. Därför passar den bättre som en kvällsmascara. Den ger ändå bra effekt och man får volym. Betyget blir en stark 3 av 5.
Det betyder att när Plush Lash är slut hos mig så vet jag inte riktigt vilken mascara jag ska köpa. Därför passade det extra bra att jag nu i veckan fått två prover. Den ena är Body Shops Divide & Multiply Mascara (gratis tillsammans med senast Elle) och Lancome Hypnose Precious Cells.

onsdag 7 april 2010

Window shopping

Sitter och surfar runt på olika sajter som säljer skönhetsprodukter. Är så sugen att beställa hem en massa smink men det tillåter inte min plånbok. Det kan vara lite farligt ibland med alla webbshoppar som finns. Jag har sedan tidigare beställt OPI lacket Mad As Hatter från www.hqhair.com men pga att jag också klickade hem en produkt från Bliss som är restnoterad så har de inte skickat min beställning ännu.

Transdesign är en amerikansk sajt som har ett otroligt utbud och bra priser när det gäller nagellack som jag också besöker då och då. Emelie som driver bloggen www.pssion.se ger en väldigt bra guide i sin blogg om hur man går tillväga om man vill handla hos www.transdesign.com. Det verkar vara ganska aktuellt att klicka hem skönhetsprodukter via internet. För idag när jag köpte jag svenska Elle fanns det en artikel av Hedvig Von Mentzer (Hedvig har en blogg på SVD) som tipsar om olika sajter som just säljer skönhetsprodukter. Bland annat tipsar hon om strawberrynet.com en sajt som jag har varit inne på många gånger men aldrig handlat från. Det finns många märken där men utbudet inom ett märke kan variera.

tisdag 6 april 2010

En räddare i nöden


De flesta har väl problem med finnar. Jag har i alla fall det. På mig befinner de sig oftast i pannan och är mycket störande. Det blir inte bättre av att jag har svårt att hålla mig från och klämma på dem. Men jag försöker att mota bort finnarna med produkter som är till för att torka ut och minimiera finnar. Min senaste produkt som min vän Anki tipsade mig om är Clarins Blemish Control. Jag gillar den här produkten skarpt, jag ger den 5 av 5. Förpackningen är super för att den är formad som en liten penna med roll-on applikator. Man kan använda den både under eller över smink. Det torkar också ut finnar utan att huden blir fnasig. Min förra produkt (Lush/ Grease Lightning ) som jag har använt för samma syfte upplever jag inte alls som lika effektiv samt att förpackningen inte underlättar appliceringen. Sen ska jag väl lägga in en brasklapp. Clarins Blemish Control trollar inte bort finnar helt och hållet men det hjälper verkligen på traven.
Pris: Ca 250 kronor, förpackningen innehåller två pennor.
Finns: Kicks, Åhlens.

måndag 5 april 2010

Chanel vs Lancome


Eftersom jag inte blev nöjd med Chanels 505 så använde jag mig av ett beprövat knep att lägga ett lager av Lancomes glitterlack "BB Sand". Och jag måste säga att jag är mycket nöjd. BB Sand ger jag 5 av 5. Det är otroligt lättmålat och täcker mycket bra med ett lager.

Chanel ggr 2


Idag blev det en ny chans för Chanels Particuliére, tyvärr lyckades jag inte fota en skaplig NOTD. Sen är jag heller inte nöjd med hur lacket blev. Jag tycker verkligen lacket är svårmålat, det torkar medans man applicerar och jag får stora problem när jag försöker bättra på för att få en snygg finish. Plus att det blir små bubblor. Det här är andra gången jag testar Particulére och misslyckas. Jag tycker verkligen inte att det är värt pengarna (ca 250 kr).

Till något roligare, Åhlens har fått in Chanels nya läppstift ROUGE COCO. Jag hade stora problem när jag skulle välja en färg, det finns över 30 nyanser. När man står där och ska välja så vill man ju ha alla. Det fick bli färgen "Cambon" eftersom jag var inne på att köpa ett rött läppstift. Så här i efterhand så tänker jag att jag kanske inte behöver ett rött läppstift till. Men jag får hoppas att Cambon blir till en favorit. Läppstiftet kostar 355 kronor och det är ju väldigt mycket pengar för ett läppstift. Så mycket pengar brukar jag inte lägga på läppstift men efter all marknadsföring av ROUGE COCO så kunde jag inte stå emot. Läppstiftet känns i fall krämigt och som att det sitter. Färgen kommer inte riktigt fram i bilden, det är hallonrött (rödblå ton). Jag får återkomma med en mer seriös recension.

söndag 4 april 2010

Påsklov

Bloggen har legat nere i några dagar pga att jag har stått/legat i skidspåret istället för att tänka på smink. Men nu till veckan kommer jag tillbaka med nya krafter. Jag undrar om Chanels nya läppstift ännu har anlänt? Blir nog att jag får uppsöka Åhlens eller NK inom kort för att få svar.